Boel, Jens och Rasmus Persson med sin vinnarbil i form av en Volvo PV -64.

Sedan 1976 har Sveriges Snyggaste Bil utsetts. De senaste åren har vinnaren röstats fram och krönts under Nostalgia Festival i Brunnsparken i Ronneby. Så även i år.

Tävlingen som startade i tidningen Bilsport 1976 är starkare än någonsin. Årets tio finalister visade på en bredd där allt ifrån bilar i originalskick till kraftigt ombyggda tävlar på lika villkor. Tävlingen lockade i år deltagare från Robertsfors i norr till Staffanstorp i söder med bilar från så långt tillbaka som till 1932 och så långt fram som till 2018.

Precis som tidigare år är det folket som röstar fram vinnaren. Dels via sajten www.sverigessnyggastebil.se samt direkt på Nostalgia Festival. Och i år var det familjen Boel, Jens och Rasmus Persson från Staffanstorp som gick segrande ur striden med sin Volvo PV -64.

– Vi är chockade men väldigt glada, säger Boel medan Jens visar den vita pärlan för press och gratulerande konkurrenter i tävlingen.

Projektledaren för Nostalgia Festival, Hans-Ove Boberg är nöjd över den höga nivån på bilarna

– Det har varit både fantastiska fordon och ett otroligt fint väder vid årets Nostalgia Festival. Kul att en europé vann den här gången – lite oväntat dock, säger Boberg och ser redan fram emot nästa års arrangemang i Ronneby Brunnspark.

FOTO: Magnus Karlsson

TEXT: Björn Magnusson, Magnus Karlsson