Varg-Olle, från tiden då det begav sig. FOTO: Mr D.E.Wimlett – OTRS submission by Graham Allen

Alla som har det minsta hum om speedway från förr känner igen namnet Varg-Olle. En levande legend som kört över 30.000 tävlingsheat, de flesta på två hjul. Mest känd är han så klart för sina bedrifter inom speedway där han deltagit i sju VM-finaler. Smeknamnet, ja det fick han eftersom han startade karriären i just klubben Vargarna.

Varg-Olle har sedan han lade gasvantarna på hyllan för snart 40 år sedan hållit en hel massa sladdskolor, både i Sverige och England, där han lärt ut hur man får till den perfekta sladden med speedwayhojen.

I sommar kommer 89-åringen till Nostalgia Festival. Och med sig har han ett filmteam. Det arbetas nämligen på en dokumentär om Olle. Mellan filmtagningarna finns han i sin monter, redo att prata motorcykelsport.

Träffa Olle och se alla fina veteranhojar vi har samlat i Brunnsparken. Datumet att lägga på minnet, ja det är som du säkert redan vet, den 29 juni. Välkommen!