Svenska Volkswagenveteranerna besöker Nostalgia Festival i Ronneby.

Många återkommer år från år till Nostalgia Festival och en av dem är Claes Persson, ordförande i Svenska Volkswagenveteranerna. Sedan starten 2002 så har Claes varit på plats med sin grå VW-buss från 1967 med husvagn och i år är inget undantag.

– Oh ja! Visst kommer jag. Bussen har dock fått lite motorproblem, så kanske att jag kommer med en av mina Bubblor istället. Det blir i så fall en 59:a med soltak.

Claes är son till en bilhandlare, så motorintresset finns i blodet.

– Sedan Nostalgia Festival drog igång 2002 har vi varit trogna besökare, berättar han.

Vad är det då som får Claes och VW-veteranerna att återvända gång på gång? 

– Det är ju så himla trevligt! Miljön i den gamla Brunnsparken är en härlig inramning och folket man träffar är så trevliga. Bredden på träffen är jättebra med alla olika fordon, dammen med båtarna och till och med flyg. Jag brukar ha med mig radiostyrda båtar och köra med i dammen. Marknaden är också bra.

Då ses vi i Ronneby den 29 juni?

– Absolut.

Förutom på Nostalgia Festival så kan man givetvis träffa Svenska Volkswagenveteranerna på andra träffar. Varje år har de en återkommande höstträff på VW i Bulltofta, Malmö. I år blir det den 14 september och dessutom firar man 25-årsjubileum.

 

 

 


För att anmäla ditt fordon till Nostalgia festival 29 juni går du in på denna länken: http://www.nostalgiafestival.se/utstallare/fordonsanmalan/