Årets vackraste träff för fordonsentusiaster

Välkommen till Nordens kanske vackraste festival för genuina fordonsentusiaster. Ronneby Brunnspark lockar tusentalet klassiker i form av stiliga bilar, motorcyklar, mopeder, lastbilar och båtar av högsta klass. En sommarutställning utöver det vanliga. Sommarens stora familjefest i Ronneby Brunnspark välkomnar alla!

Föranmälan till Nostalgia Festival 2017 är nu stängd.
 
Det finns möjlighet att efteranmäla sig på direkt på morgonen innan festivalen öppnar den 1 juli, men endast i mån av plats.
Följ pilarna mot Efteranmälan, som finns i norra delen av brunnsparken.
Efteranmälda betalar vanlig entré på 180 kr per person.
Alla som har föranmält sig kommer under vecka 25 få ett välkomstbrev med praktisk information.
Varmt välkomna till Nostalgia Festival 2017!

Finbilsparkering
I parken har vi vår Finbilsparkering. Om du kör en ”finbil” kommer du att få en klisterdekal av våra funktionärer på rutan när du närmar dig parken. Därefter blir du invinkad att parkera vägg i vägg med utställningen. Här betalar du vanlig entré, men ingen parkeringsavgift. Tänk på att finbilsparkeringen kan bli full och vi öppnar den som vanlig entré klockan 10.00.

Tema 1967
Årets tema på Nostalgia Festival är att hylla alla fordon som fyller 50 år! Vi uppmärksammar de som tillverkades 1967 och även saker som hände samma år, t ex högertrafikomläggningen.

Concours de Charme
Concours de Charme är en av festivalens höjdpunkter. Med deltagare ekiperade i tidstypiska kläder som, under skratt och jubel, tävlar med sina fordon. Vem charmar den namnkunniga juryn allra bäst? Vill du delta i tävlingen klicka här.

Veteranbåtar i dammen
Festival såväl på land som i vatten blir det även 2017. I parkens damm visas tjusiga veteranbåtar som tävlar om vilken som är vackrast. Blekinge är ju känt för att vara en av landets båttätaste regioner. Anmäl din båt till utställningen här.

People’s Choice
Nostalgia Festival var inte först, men nu tillhör vi de allra bästa. I vackra Ronneby Brunnspark bedöms alla medverkande fordon i olika klasser och publiken röstar med stor entusiasm fram sin favorit i People’s Choice för 16:e gången.

Sveriges Snyggaste Bil 2017
För 41:e året i rad ska den snyggaste bilen i landet utses. Sveriges mest kända skönhetstävling för bilar har ännu en gång final i Ronneby. Av tio fordon som tagit sig till final ska ett utses till Sveriges Snyggaste Bil 2017. Anmälan och mer information om tävligen hittar du här.

Ronneby Brunn – Grillbuffé, fredag kväll, 30 juni
Inled nostalgihelgen med en klassisk grillbuffé på Ronneby Brunn med underhållning. 225 kr, dryck tillkommer. Bokas genom Ronneby Brunn 0457-750 00.

Ronneby Brunn – AFTER SHOW ”Rakt över Disc med Clabbe”, lördag 19.00, 1 juli
Nostalgia Festival avslutas med party på Ronneby Brunn. Clabbe står för danspartyt och på menyn står en Nostalgia-buffé. Det blir även utdelning av Nostalgia Special Award – ett helt nyinstiftat pris. Buffén bokas genom Ronneby Brunn 0457-750 00. Läs även mer om Ronneby Brunns övernattningspaket här.

Boende
Både i och runt Ronneby finns flera boendealternativ. Många blir snabbt uppbokade under helgen för Nostalgia Festival, därför rekommenderar vi att ni är ute i god tid. Sök ditt boende på VisitRonneby.