Pressmeddelande

8.400 personer besökte Nostalgia Festival 2019.

Trots den gassande solen som säkert lockade en och annan till närmaste strand stannade besökarantalet på ”rätt sida” om 8.000-strecket på årets Nostalgia Festival, som hölls i Ronneby Brunnpark den 29 juni.

– Vi är jättenöjda med den här siffran. Och med arrangemanget som helhet. Nivån på fordonen som ställde ut var hög och besökarna bjöds på flera fina shower från scenen, säger projektledaren, Hans-Ove Boberg.

I parken fanns allt från bilar till motorcyklar, mopeder, lastbilar, traktorer och klassiska båtar. Allt med mycket hög klass. Musikunderhållningen stod i år Emilio Walter och Sandman Sisters för.

På stora scenen intervjuades bland annat speedwayikonen Varg-Olle Nygren och den förre fallskärmsjägaren Thomas Lundahl. Den sistnämnde var en av dem som i tidstypisk mundering hoppade över Normandie den 6 juni år till minne av invasionen i Normandie 1944.

Under dagen röstades också vinnaren i den åtråvärda Sveriges Snyggaste Bil 2019 fram. Och det blev till slut familjen Persson från Staffanstorp som tog hem segern med sin fantastiskt fina Volvo PV från 1964.

– Vi är chockade men väldigt glada, säger Boel medan Jens visar den vita pärlan för press och gratulerande konkurrenter i tävlingen.

Hans-Ove Boberg tycker att det var en välförtjänt vinnare som folket röstat fram.

– Kul att en europé vann den här gången – lite oväntat dock, tidigare år har det ofta varit jänkebilar som prenumererat på den här titeln.

Redan nu kan det vara läge att boka in den första lördagen efter midsommar 2020.

– Det tycker jag, för då kör vi igen, avslutar Hans-Ove Boberg.

För ytterligare information kontakta Hans-Ove Boberg, projektledare för Nostalgia Festival: +46 455 335 345 alt. hans-ove.boberg@fabas.se